Wat is het?

Bujinkan Ninpo Taijutsu is niet zomaar en « gevechtssport », het is vooral een manier om in harmonie te leven met anderen en met de natuur, de kunst om zich aan te passen aan een steeds veranderde situatie.
Het gebruik ervan moet  de beoefenaars toelaten om zichzelf te ontdekken en verdraagzaam te zijn, evenals de « juiste » beweging te vinden, de natuurlijke beweging.

 

Het Ninpo Taijutsu van de Bujinkan groepeert, onder de leiding van de 34ste soke HATSUMI Masaaki, de 9 voortbestaande traditionele Budo scholen (6 scholen van Taijutsu and 3 scholen van Ninjutsu).

Ninpo Taijutsu bestaat uit verschillende elementen, het eerste daarvan is de Ten Chi Jin Ryaku no Maki (rollen van de principes van de Hemel, de Aarde en de Mens), een echte gestructureerde synthese van de gemeenschappelijke punten tussen de 9 scholen.

Ten Ryaku is het geheel van verplaatsingen en elementen die toelaten om met de tegenstander in contact te treden.
Chi Ryaku is het geheel van lichaamstechnieken.
Jin Ryaku combineert de verplaatsingen en de lichaamstechnieken – het is dus het samengaan van de Hemel en de Aarde…

Het oefenen en het verstaan van de Ten Chi Jin, iets wat voor zowel een beginneling als voor een gevorderde beoefenaar van belang is, laat u toe een zwarte gordel te behalen.
De graad Shodan (1ste Dan)  betekent in feite « het begrepen hebben van de basis van de krijgskunst »; dit is geen einde op zich, het is het begin van het echte werk…

Men dient de basistechnieken zoveel mogelijk te oefenen, deze elementen zijn zo rijk dat ze op ieder niveau « herontdekt ».

Daarin bevindt zich het enige geheim van Ninpo Taijutsu…